Bejelentés


KÉTBODONYI HORGÁSZEGYESÜLET Alapítva: 1975

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Hírek
Haltelepítés

Kedves Horgásztársak! 2022.04.20-án 25 mázsa 2- 3 nyaras ponty fog érkezni tavunkba 11-14-óra között.

tovább >>


Közgyűlés

Közgyűlési 2021Beszámoló és 2022 évi terv.

tovább >>


Meghívó

Tisztelettel Meghívjuk A KÉTBODONYI HORGÁSZEGYESÜLET 2022. január. 29-án szombat 0930 órakor, a Romhányi Művelődési házban tartandó KÖZGYŰLÉSÉRE

tovább >>


Fogási naplók leadása

Tájékoztató a Kétbodonyi HE. tagjainak a fogási naplók leadásáról. Posta cím: 2655 Kétbodony, Külterület halászőrház Paulovics László 2654 Romhány, Bezerédi út 13, vagy személyesen a halőrnek illetve a halőrház postaládájába. A fogási naplókat kérjük összesíteni, a horgásznapok számát és a fogásokat is. Összesítés hiányában, csak emelt díjas fogási napló váltható. Leadási határidő: 2022. február 28.

tovább >>


Haltelepítés

2021.11.18.án haltelepítés lesz tavunkon.

tovább >>


Felhívás

Felhívás! Szeretnénk megkérni azokat a Kétbodonyi horgásztársakat, akik társadalmi munka kötelezettek, vállalták a társadalmi munka ledolgozását és eddig nem kezdték meg, hogy szeptember 30.-ig fizessék be a halőrháznál kötelezettségüket. Azok a horgászok, akik 2021 évi tagdíjukat az alapszabály szerinti dátumig, a Covid miatt, vagy egyéb okból nem rendezték, szeptember 30-ig pótolják!! Aki ezt elmulasztja, a következő közgyűlésen tagdíj nem fizetése miatt kizárásra kerül.

Családi verseny

Sok szeretettel várjuk a családok jelentkezését 2021.09.04- én megrendezésre kerülő Családi versenyünkre. A versenyen 2-4 főig vehetnek részt a csapatok (családok), csapatonként max 4bottal. Nevezési díj felnőtteknek 1000ft, gyerekeknek 300ft. Nevezési határidő Augusztus 28. A verseny reggelén 7 órától sorsolás, 8óratol verseny.

tovább >>


Horgászverseny

Meghívó házi horgászversenyre Minden tagunkat szeretettel várunk a 2021.07.17-én megrendezésre kerülő házi horgászversenyünkre. Nevezési díj: 1 000 Ft/ Fő A versenyre csak tagjaink jelentkezését várjuk. Nevezési határidő: 2021.07.15-e. Jelentkezni csak a befizetett díj ellenében van lehetőség. Szeretettel várunk minden kedves sporttársunkat és családtagjait.

tovább >>


Meghívó

Tisztelettel Meghívjuk A KÉTBODONYI HORGÁSZEGYESÜLET 2021. július. 04-án vasárnap 0930 órakor, a Romhányi Művelődési házban tartandó KÖZGYŰLÉSÉRE ....Tovább

tovább >>


Tagdíj fizetés

Kedves Horgásztársak! A vírushelyzetre való tekintettel 2021.március 22- ig csak átutalással van lehetséges tagdíjat fizetni, az alábbi bankszámlaszámra, hogy minél jobban csökkentsük a személyes kontaktust. Bankszámla szám: 63600935-16400375-00000000 Közleménybe kérjük feltüntetni: regisztrációs szám és lakcím. Megértésüket köszönjük. Kétbodonyi HE

Haltelepítés

Kedves Horgásztársak! 2021.03.07- én 10 mázsa keszeg telepítésére került sor a tavon. Megkezdődött az idény, kellemes időtöltést kívánunk.

2021

A 2021-es horgászrend és 2021-es árak az aktuális fül alatt elérhetők. Az új belépőknek tagbelépési kérelmet, a kedvezményre jogosult személyeknek pedig kedvezményes engedély kérelmet kell kitölteni, melyet 2021.február 6-án és 20-án tartandó elnökségi ülésen a Vezetőség fog elbírálni. Ehhez a honlap új funkcióval bővült, ahol letölthető dokumentumokkal segítjük a gördülékenyebb papírmunkát.

Újabb korlátozások

Kedves Horgásztársak! A tegnap kihirdetett újabb korlátozások értelmében 06 órától 19 óráig lesz lehetőség horgászni tavunkon. Megértéseteket köszönjük! Kétbodonyi HE

Nyitvatartás

2020.Október 1- től átállunk a téli nyitvatartásra 2021. Április 30-ig. A 24 órás horgászat csütörtök 06:00-tól vasárnap 20:00-ig lehetséges. A többi napokon rövídített nyitvatartás 06:00- tól 20:00- ig.

tovább >>


Felhívás!!!

Felhívás a Kétbodonyi Horgászegyesület tagságához, valamint napijeggyel horgászni akaró sporttársakhoz! 2020.06.22-én reggel 06.00 órától a horgászatot 2020.07.12-ig felfüggesztjük halvédelmi tevékenység, és társadalmi munkavégzés végett. Ez alatt az időszak alatt mindenféle horgászat tilos. Megértésüket köszönjük! Kétbodonyi Horgászegyesület Elnöksége

Haltelepítés

Mérlegelés folyamatban, az új lakók 11:00- 11:30 körül érkeznek.

Haltelepítés

Kedves Horgásztársak! A várva várt időpont elérkezett! 2020.05.13- án a haltelepítés folytatódik. Az ígért 20 mázsa Ponty helyett, 30 mázsa 3 nyaras Pontyok érkeznek tavunkba. A haltelepítés 11-13 óra között lesz megtekinthető, a koronavírus szabályzatot betartva. Pontosabb időpontot a telepítés napján tudunk közölni. Tilalmi napok: 2020.05.13- tól 2020.05.15. 18:00 óráig. Stégfelújításra tilalmi időszak végéig van lehetőség a héten. 2020.05.15. 18:00 óra után pedig, induljon a peca, görbüljön a bot! Kellemes pihenést és jó szórakozást kívánunk!

tovább >>


Haltelepítés időpontváltozás

Kedves Horgásztársak, Tisztelt Tagság! A mai napon kaptunk információt, a holnapi telepítést végző cégtől, hogy a tavunkba érkező Pontyok ívása megkezdődött. Halaink szállítása nagyszámú elhullás kockázatával járna, így a telepítés elnapolása mellett döntöttünk. Új időpontról, az ívás végeztével tudunk információt adni. További információ: Stégfelújítási napok megtartásra kerülnek! Napijegyes horgászatra 2020.05.08- tól lesz lehetőség.

tovább >>


Rendkívüli nyitva tartás

Kedves Horgásztársak! A hosszúhétvégere való tekintettel, jövőhéten rendkívüli nyitva tartással szeretnénk kedveskedi az éjszakai horgászatot kedvelők részére. Április 30-án napkeltétől május 3-a napnyugtáig 0-24-es horgászatra lesz lehetőség a tavon. A rendkívüli nyitvatartás alatt is szeretnénk mindenkit megkérni, hogy koronavírus miatt meghozott belsőszabályzatot fokozottan tartsák be. Jó időtöltést és kellemes hétvégét Kívánunk!

tovább >>


Stégfelújítási napok

Megkérünk minden Stégtulajdonost, hogy a telepítést követő horgásztilalmi napokra (2020.05.05-06-07.) időzítsék a nagyobb stégfelújítási munkákat, mert így a horgászok zavarása nélkül megtehetik.

tovább >>


Haltelepítés

2020.05.05- én 20 mázsa 2-3 nyaras Pontyok telepítése lesz a tavon. Horgász tilalmi napok 2020.05-06-07.

tovább >>


Környezetvédelmi nap!

2020 Màrcius 7-én. Reggel 8 òràtòl Környezetvédelmi napot tart az egyesület. Esõnap esetén Màrcius 8-àn tartjuk meg.
 

KÉTBODONYI HORGÁSZ EGYESÜLET

HORGÁSZRENDJE 2022. év

 


Tisztelettel köszöntjük a horgászni, pihenni vágyó egyesületi tagokat, napijegyes horgászokat, családtagokat, kirándulókat! Kívánjuk, hogy élményekben gazdag időt töltsenek gyönyörű horgásztavunknál! Ahhoz, hogy mindenki élvezhesse a tó nyújtotta lehetőséget, be kell tartani néhány közösségi szabályt, melyet az alábbiak szerint ismertetünk.


Ezzel a horgászrenddel és tószabályzattal köteles megismerkedni és annak előírásait maradéktalanul betartani minden horgász.

Bármilyen észrevétel esetén értesítendő telefonszám: 06-30-665-3282


1. A horgászat feltételei:

1.  A tavon horgászni az jogosult, aki érvényes állami horgászkártyával, fogási naplóval, napi jeggyel, területi engedéllyel rendelkezik.

2. Az fogási naplót, területi engedélyt a horgász, horgászat alkalmával a személyi igazolvánnyal együtt köteles magánál tartani.

3. Horgászni jogosult még az a személy, aki Nógrád Megyei Területi engedéllyel vagy más egyesülettel kölcsönösen alapított cserejeggyel rendelkezik.

4. A horgász köteles az ellenőrzésre jogosult személyek felszólítására az okmányait felmutatni és lehetővé tenni a horgászeszközök és a zsákmány megvizsgálását. Az ellenőrzésre jogosult személyek azt a járművet, amelyben feltehetően halzsákmány van az őrzött területen feltartóztathatják, a személyeket igazoltathatják, és a járművet átvizsgálhatják. Az ellenőrzés tényét az ellenőr a fogási naplóba köteles bejegyezni, és ha szabálytalanság történt köteles a vezetőséget értesíteni. Jegyzőkönyvet készíteni a szabálytalanságról.

A horgászok megfelelő engedély birtokában a tó területére autóval behajthatnak. Kihajtásnál kérés nélkül kell az autót és bel - tartalmát átvizsgálásra átengedni, ez a hozzátartozók és vendégekre nézve is kötelező, amennyiben elmulasztja úgy az a horgász lesz büntetve, akihez érkezik a látogató.

Stéget csak az létesíthet, aki az egyesület teljes jogú tagja vagy április 30.-ig vízterületre (területi engedéllyel) érvényes okmányokkal rendelkezik vagy halasztást kér, vagy jog fenntartót megfizeti. Ezek elmulasztása, akadályoztatása esetén a létesítményt április 30.-ig el kell távolítania, különben átszáll az egyesületre. További jogokat nem gyakorolhat. Stéget építeni, lebontani, felújítani, módosítani, esőbeállót és bármilyen egyéb létesítményt létesíteni csak a vezetőség írásos engedélyével lehetséges. Aki horgászhelyét balesetveszélyes állapotban tartja attól a vezetőség a használati jogot megvonja, és más jelentkezőknek adja át

A horgász a létesített horgász helyét és annak környékét köteles tisztán tartani. Illetve a füvet és a nádat vágni. A stégek tulajdonosai kötelesek a szomszédos stég(ek) között hely középvonaláig és az útig levágni a füvet. A horgász tagságának bármely okból való megszűnése esetén köteles a létesítményt felszámolni (lebontani), az Egyesületnek felajánlani megvételre- egyesületnek elővásárlási joga van -, ha az egyesület elnöksége írásban lemond a stég megvásárlásáról, akkor egyesületi tagnak megvételre felajánlani 90 napon belül.


A tó területén online kamera rendszer kerül kiépítésre, az ott tartózkodók ezt tudomásul veszik. A felvételek, kétséges vitás esetben bizonyító erejűek. A kamerák a tó érdekében és vagyon megőrzés miatt kerülnek kihelyezésre és az elnökség kontrollárja működésüket.


Aki a tavat és egyesületet rosszfényben tünteti fel (akár ráutaló magatartással, szóval, tettel, belső információt ad ki, más egyesület, cég stb… érdekét képviseli, velünk szemben, lejárató kampányba kezd) azonnali hatállyal eltiltható a tavon történő horgászattól, vagy végleg kitiltható a tó egész területéről.

5.     Területi/Napijegy (vagy bármilyen horgász jegy) megváltása esetén a horgász előzetes hozzájárulását adja ahhoz, hogy bármilyen esetben a tó halőre, ill. képviseletében eljáró személy kérésére poggyászát, felszerelését, autóját és annak tartalmát megvizsgálhassa, illetve hozzájárul, hogy kép és hanganyag készülhet, vitás esetben döntő bizonyítékként felhasználható, és nyilvánosságra hozható.


I. Elvihető halmennyiség:

1. Tagi kvóták: Tagok naponta elvihetnek 2 db 6 kg alatti pontyot, illetve max. 3 db méretkorlátozás alá eső halat, melyből fajtánként kettő db lehet azonos. Harcsa kifogható és elvihető méretkorlátai: 60 cm felett. Méret alatti harcsát vissza kell helyezni a vízbe. Egyéb halból (keszeg, kárász, egyéb fehérhal) 3 kg a napi maximum elvihető mennyiség. Felhívjuk a sporttársak figyelmét, hogy kíméljék a tó fehérhal állományát, mely a tó ökológiai egyensúlya, a ragadozóállomány táplálékbázisa és végső soron a fogható ponty mennyiségének is záloga. Hetente 4 db 6 kg alatti pontyot és 2 db süllőt vagy csukát, és 2 db harcsát vihetnek el vihető el. Éves szinten 40 db 6 kg alatti ponty fogható és vihető el. Az elért darabszám után második területi engedély váltható, csökkentett elvihető hal mennyiséggel, díja 50.000 Ft.


2. Napijegyes horgászat kvótái: A napijegyesek naponta 3 db méretkorlátozás alá eső halat vihetnek el, melyből 2 db lehet azonos fajtájú. Pontyot max. 6 kg-ig egyéb halat, 3 kg-ot lehet zsákmányolni. A harcsa elvihető mérete 60 cm felett. Figyelem! A korlátozás visszavonásáig süllő vagy csuka illetve harcsa csak 1 db vihető el! A nappali, az éjszakai és a 24 órás horgászat alatt kifogható és elvihető halmennyiség és darabszám ugyanaz (tehát a 24 órás jeggyel sem vihető el több hal)!


3. Egyéb szabályok: A nappali, az éjszakai és a 24 órás horgászat alatt kifogható és elvihető halmennyiség és darabszám ugyanaz (tehát a 24 órás jeggyel sem vihető el több hal)! Az ifjúsági horgászok a felnőtt horgászokra vonatkozó mennyiségnek a felét foghatják és vihetik el.


II. Horgászati időszakok:

1. Nappali horgászat: A napijegyes horgászat általánosan reggel 06.00-tól 20.00-ig tart. A horgászat befejezéséről a halőrházból hangjelzéssel tájékoztatnak. Az aktuális havi időpontokról az egyesület honlapján, közösségi oldalán és a halőrháznál található táblán található információ.


2. Éjszakai horgászat: A napijegyes éjszakai horgászat általában 20.00-tól másnap reggel 06.00-ig tart. Napijegyet legkésőbb este 19.30-ig lehet váltani.


3. 24 órás horgászat: A 24 órás horgászat a horgászat tényleges megkezdésétől számolódik, hossza értelemszerűen 24 óra. 48 órás hossza 48 óra, 72 órás ugyan így.

 


III. Fajlagos tilalmi időszakok:

A fajlagos tilalmi időszakok azonosak az országos szabályozással. Ez alól kivétel a ponty és a harcsa, amelyeknél visszavonásig nincs tilalmi időszak.


IV. Fajlagos tilalmi mérettartományok:

A fajlagos tilalmi mérettartományok azonosak az országos szabályozással.


2021 évben telepített compó 2022 június 30-tól vihető el


V. Az etetés főbb szabályai

1. Etetés eszközei:


1.1. Etetőhajó és csónakos etetés: A partról történő (csúzlis, stb.) etetés mellett etetőhajó használata is megengedett más horgászok zavarása nélkül! Csónakkal rendelkező horgásztársak etetésre is használhatják a csónakot más horgászok zavarása nélkül.


2. Az etetés mennyisége:

A Kétbodonyi tó vízminősége országos viszonylatban is kiváló. A vízminőség és a vízi életközösség védelme érdekében az etetés szabályai az alábbiak: bojli 1 kg/24 óra/bot/


VI. Horgászati módszerek és eszközök:

A tavon az összes Magyarországon engedélyezett horgászmódszer megengedett (pl. fenekezés, úszózás, pergetés, stb.). Bojlis horgászatra külön szabályokat írt elő a vezetőség. Botonként maximum két horog megengedett. „1X1-es” kishal merítő háló használatát nem tiltjuk, a hálóhasználat alatt horgászbotot nem kell kivenni a vízből. Vágóhorog használata szigorúan tilos!


1. Horgászat partról: A partról történő horgászat elsősorban stégek igénybevételével történik (egy parti horgászhely van a mozgáskorlátozottak számára. A készség bedobásának és a behordásának irányát a stég szélessége adja meg (mindenki maga elé horgászik). A stégek (maga a felépítmény) és stégrészek a tagok, vagy az egyesület tulajdonában vannak. A stégeket a napijegyes horgászok korlátozás nélkül használhatják oly módon, hogy a horgászat megkezdése előtt a halőrháznál érdeklődhetnek az üres horgászállásokról. Stég (rész) tulajdonosok illetve használók előre jelezhetik a halőr felé (Tel: +36/30/665-3282), - érkezési és tervezett elhagyási időpontok pontos megjelölésével-, ha egy adott napon használni kívánják a stéget, aki a halőrháznál található nyilvános stégnyilvántartásba bevezeti a tiltást arra az időszakra. Ebben az esetben más nem használhatja a stéget (stég részt). Napijegyes horgászt a kijelölt stégről elküldeni nem lehet.

A horgászfelszerelés bejuttatása kishajóval megengedett – mások zavarása nélkül.


2. Horgászat csónakból: Csónakból történő horgászat csak az arra kijelölt területen belül lehetséges, maximum két fő számára csónakonként. A kijelölt területre való kijutást és beérkezést a stéges horgászok zavarása nélkül kell megoldani. A csónak kötelező felszerelése a mentőmellény(ek), a csáklya, a kötél és éjszakai a világító berendezés. A csónak hajtását evezővel, vagy elektromos motorral lehet megoldani, robbanómotor használata nem megengedett! A csónakos horgászat határait un. dőlő bóják jelölik ki. A kijelölt szakasz megtekinthető a halőrháznál található hirdetménytáblán. Éjszakai csónakos horgászat a tavon nem lehetséges! A csónakot mindenki saját felelősségére használhatja, vigyázva a saját és mások testi épségére.


VII. Halőrzés és halvédelem:


1. Halőrzés: A horgászat megkezdése előtt a halőrháznál történő kötelező regisztrációt követően a horgászkártyát át kell adni az ott található illetékesnek, aki a horgászat befejezésével az engedélyt visszaszolgáltatja (a fogási napló a horgásznál marad). Az átvett horgászkártyák zárt helyen, mások számára nem elérhető módon kerülnek elhelyezésre. A halőrzést hivatalos- és un. társadalmi/tagsági halőrök látják el. Az ellenőrzés szempontjából a halőrök státusza mellékes, az általános horgászrend szerint járnak el, kéréseiknek megfelelően kell eljárni a horgászoknak (fogási naplók, kötelező horgászati kellékek, a fogott halak, stb. bemutatása). A halőrök ellenőri státuszukra utaló jelzést viselnek. Horgászat befejezésekor a fogott halat be kell mutatni a halőrháznál és a regisztrációs könyvből – a fogás bejegyzése mellett – ki kell jelentkezni. A halak bemutatásának elmulasztása kizárást/feljelentést vonhat maga után. A halastó területén kamerarendszer kerül kiépítésre, a kamerák használatáról, illetve a felvételek rögzítéséről táblák tájékoztatnak.


2. Halvédelem: A halak védelmében hal (ponty) matrac és szájfertőtlenítő spray használata kötelező (stégenként 1 db elégséges). Amennyiben a horgász nem rendelkezik ilyen eszközzel (valamint hosszmérő eszközzel) a nagyhalas horgászás megtagadható. Matrac és egyéb kötelező kiegészítő eszközök a halőrháznál bérelhetők, illetve megvásárolhatók. Élőhalas horgászatnál a csalihal kíméletes feltűzését kérjük. Hármas horog használata rablóhalas horgászatnál nem tiltott, de kerülendő a halak védelmében. A halak kimerítése (szákolása), valamint átmeneti tárolása csak megfelelő méretű és minőségű tárolóban lehetséges. A halak visszahelyezése a tóba csak kíméletes módon lehetséges, a halak kíméletlen „visszadobása” kerülendő.


VIII. Haltelepítés:

A haltelepítések időpontjáról előre értesítjük a tagságot (honlap, közösségi oldal, hirdetménytábla útján). A telepítésen, melyről minden esetben felvétel készül, bárki részt vehet. A halállomány védelmében a telepítéseket követően két napos általános horgászati tilalmat rendelhet el az elnökség. A horgászat megkezdésének ideje a telepítést követő harmadik nap napkelte.(T+3)

 

IX. Biztonsági követelmények:

A tavat és annak partját (ide értve a stégeket, valamint azok bejáróit), a parti utakat a kijelölt pihenőket, valamint a telepített mobil illemhelyeket mindenki saját felelősségére használhatja! Szürkülettől hajnalig (világosodásig) a stégek kivilágítása kötelező. Gyermekek (16 év alatt) csak szülői, gondviselői felügyelet mellett tartózkodhatnak a tónál. Az éjszakai - felügyelet mellett történő - tartózkodás nem tiltott számukra, de a szülő/gondviselő teljes felelősséggel tartozik a gyermek iránt. Az egyesület bármilyen balesetből származó sérülés esetén kizárja felelősségét.

 

 

X. Környezet és természetvédelem:


1. Környezetünk védelme: A horgász köteles a természetet, a tó körüli építményeket óvni, védeni. A horgászhelyeket mindenki köteles tisztán hátra hagyni. Amennyiben szemetes vagy sérült horgász állással szembesül a horgász, azt köteles jelenteni a halőrnél a későbbi vita elkerülése érdekében, ami az aktuális horgászon számon kérhető.


Minden horgász, kísérő és kiránduló köteles megtartani a környezetvédelem írott és íratlan szabályait. A szemetet – különös tekintettel a horgászzsinórra, ólomra és egyéb veszélyes hulladékra – köteles összegyűjteni és a halőrháznál található szemétlerakó helyen elhelyezni. Horgászat csak szemétmentes horgászhelyen folytatható. A szemetelés súlyos büntetést von maga után. Megköszönjük segítségét azon horgásztársainknak, akik a szemetüket összegyűjtve távozásukkor elviszik. A tó (beleértve a hozzá tartozó földterületek) egyes részei kerültek kijelölésre nagyobb létszámú csoportok időszakos fogadására (e területekről az elnökségnél és a halőrházban lehet tájékozódni). Mind a kijelölt területeken, mind a stégek környékén, a csónakokban a horgászhoz méltó magatartás követendő, mások zavarása kerülendő.


2. Természetvédelem: A tó és környezete számos védett és védendő állat-és növényfajnak ad otthont, védelmük mindenki számára kötelező. A természetvédelmi előírások betartása alapvető elvárás az egyesület tagjaival, a napijegyes horgászokkal és a horgászok kísérőivel, a kirándulókkal szemben. A környezetkárosítást különös súllyal kezeli az elnökség. A vízinövények, a parti sáv növényei, valamint a galériaerdő és bokros bármilyen mértékű ritkítása csak az elnökség engedélyével lehetséges! Tűzrakás csak az arra kijelölt helyen lehetséges.


Sikeres horgászatot és kellemes időtöltést kíván a Kétbodonyi Horgászegyesület Elnöksége!
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!