Bejelentés


KÉTBODONYI HORGÁSZEGYESÜLET Alapítva: 1975

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Hírek
Tagdíj fizetés

Kedves Horgásztársak! A vírushelyzetre való tekintettel 2021.március 22- ig csak átutalással van lehetséges tagdíjat fizetni, az alábbi bankszámlaszámra, hogy minél jobban csökkentsük a személyes kontaktust. Bankszámla szám: 63600935-16400375-00000000 Közleménybe kérjük feltüntetni: regisztrációs szám és lakcím. Megértésüket köszönjük. Kétbodonyi HE

Haltelepítés

Kedves Horgásztársak! 2021.03.07- én 10 mázsa keszeg telepítésére került sor a tavon. Megkezdődött az idény, kellemes időtöltést kívánunk.

2021

A 2021-es horgászrend és 2021-es árak az aktuális fül alatt elérhetők. Az új belépőknek tagbelépési kérelmet, a kedvezményre jogosult személyeknek pedig kedvezményes engedély kérelmet kell kitölteni, melyet 2021.február 6-án és 20-án tartandó elnökségi ülésen a Vezetőség fog elbírálni. Ehhez a honlap új funkcióval bővült, ahol letölthető dokumentumokkal segítjük a gördülékenyebb papírmunkát.

Újabb korlátozások

Kedves Horgásztársak! A tegnap kihirdetett újabb korlátozások értelmében 06 órától 19 óráig lesz lehetőség horgászni tavunkon. Megértéseteket köszönjük! Kétbodonyi HE

Nyitvatartás

2020.Október 1- től átállunk a téli nyitvatartásra 2021. Április 30-ig. A 24 órás horgászat csütörtök 06:00-tól vasárnap 20:00-ig lehetséges. A többi napokon rövídített nyitvatartás 06:00- tól 20:00- ig.

tovább >>


Felhívás!!!

Felhívás a Kétbodonyi Horgászegyesület tagságához, valamint napijeggyel horgászni akaró sporttársakhoz! 2020.06.22-én reggel 06.00 órától a horgászatot 2020.07.12-ig felfüggesztjük halvédelmi tevékenység, és társadalmi munkavégzés végett. Ez alatt az időszak alatt mindenféle horgászat tilos. Megértésüket köszönjük! Kétbodonyi Horgászegyesület Elnöksége

Haltelepítés

Mérlegelés folyamatban, az új lakók 11:00- 11:30 körül érkeznek.

Haltelepítés

Kedves Horgásztársak! A várva várt időpont elérkezett! 2020.05.13- án a haltelepítés folytatódik. Az ígért 20 mázsa Ponty helyett, 30 mázsa 3 nyaras Pontyok érkeznek tavunkba. A haltelepítés 11-13 óra között lesz megtekinthető, a koronavírus szabályzatot betartva. Pontosabb időpontot a telepítés napján tudunk közölni. Tilalmi napok: 2020.05.13- tól 2020.05.15. 18:00 óráig. Stégfelújításra tilalmi időszak végéig van lehetőség a héten. 2020.05.15. 18:00 óra után pedig, induljon a peca, görbüljön a bot! Kellemes pihenést és jó szórakozást kívánunk!

tovább >>


Haltelepítés időpontváltozás

Kedves Horgásztársak, Tisztelt Tagság! A mai napon kaptunk információt, a holnapi telepítést végző cégtől, hogy a tavunkba érkező Pontyok ívása megkezdődött. Halaink szállítása nagyszámú elhullás kockázatával járna, így a telepítés elnapolása mellett döntöttünk. Új időpontról, az ívás végeztével tudunk információt adni. További információ: Stégfelújítási napok megtartásra kerülnek! Napijegyes horgászatra 2020.05.08- tól lesz lehetőség.

tovább >>


Rendkívüli nyitva tartás

Kedves Horgásztársak! A hosszúhétvégere való tekintettel, jövőhéten rendkívüli nyitva tartással szeretnénk kedveskedi az éjszakai horgászatot kedvelők részére. Április 30-án napkeltétől május 3-a napnyugtáig 0-24-es horgászatra lesz lehetőség a tavon. A rendkívüli nyitvatartás alatt is szeretnénk mindenkit megkérni, hogy koronavírus miatt meghozott belsőszabályzatot fokozottan tartsák be. Jó időtöltést és kellemes hétvégét Kívánunk!

tovább >>


Stégfelújítási napok

Megkérünk minden Stégtulajdonost, hogy a telepítést követő horgásztilalmi napokra (2020.05.05-06-07.) időzítsék a nagyobb stégfelújítási munkákat, mert így a horgászok zavarása nélkül megtehetik.

tovább >>


Haltelepítés

2020.05.05- én 20 mázsa 2-3 nyaras Pontyok telepítése lesz a tavon. Horgász tilalmi napok 2020.05-06-07.

tovább >>


Környezetvédelmi nap!

2020 Màrcius 7-én. Reggel 8 òràtòl Környezetvédelmi napot tart az egyesület. Esõnap esetén Màrcius 8-àn tartjuk meg.
 

KÉTBODONYI HORGÁSZ EGYESÜLET

HORGÁSZRENDJE

 

Tisztelettel köszöntjük a horgászni, pihenni vágyó egyesületi tagokat, napijegyes horgászokat, családtagokat, kirándulókat! Kívánjuk, hogy élményekben gazdag időt töltsenek gyönyörű horgásztavunknál! Ahhoz, hogy mindenki élvezhesse a tó nyújtotta lehetőséget, be kell tartani néhány közösségi szabályt, melyet az alábbiak szerint ismertetünk, melytől indokolt esetben az elnökség eltérő döntést is hozhat.

I. Elvihető halmennyiség:

1. Tagi kvóták: Tagok naponta elvihetnek 2 db 6 kg alatti pontyot, illetve max. 3 db méretkorlátozás alá eső halat, melyből fajtánként kettő db lehet azonos. Harcsa kifogható és elvihető 60 cm felett. Méret alatti harcsát vissza kell helyezni a vízbe. Egyéb halból (keszeg, kárász, egyéb fehérhal) 3 kg a napi maximum elvihető mennyiség. Felhívjuk a sporttársak figyelmét, hogy kíméljék a tó fehérhal állományát, mely a tó ökológiai egyensúlya, a ragadozóállomány táplálékbázisa és végső soron a fogható ponty mennyiségének is záloga. Hetente 4 db 6 kg alatti ponty, 2 db süllő vagy csuka és 2 db harcsa vihető el. Éves szinten 40 db 6 kg alatti ponty 20 db süllő vagy csuka, illetve 20 db harcsa vihető el. Az elért darabszám után második területi engedély váltható, csökkentett elvihető hal mennyiséggel, díja 50.000 Ft.

2. Napijegyes horgászat kvótái: A napijegyesek naponta 3 db méretkorlátozás alá eső halat vihetnek el, melyből 2 db lehet azonos fajtájú. Pontyot max. 6 kg-ig, egyéb halat 3 kg-ot lehet zsákmányolni. A harcsa elvihető mérete 60 cm felett. Figyelem! A korlátozás visszavonásáig süllő vagy csuka, illetve harcsa csak 1 db vihető el!

3. Egyéb szabályok: A nappali, az éjszakai és a 24 órás horgászat alatt kifogható és elvihető halmennyiség és darabszám ugyanaz (tehát a 24 órás jeggyel sem vihető el több hal)! Az ifjúsági horgászok a felnőtt horgászokra vonatkozó mennyiségnek a felét foghatják és vihetik el.

Bojlis horgászok halat nem vihetnek el!!

II. Horgászati időszakok:

1. Nappali horgászat: A napijegyes horgászat reggel 06.00-tól 20.00-ig tart. A horgászat befejezéséről a halőrházból hangjelzéssel tájékoztatnak. Az aktuális havi időpontokról az egyesület honlapján, közösségi oldalán és a halőrháznál található táblán található információ.

2. Éjszakai horgászat: A napijegyes éjszakai horgászat 20.00-tól másnap reggel 06.00-ig tart. Napijegyet legkésőbb este 19.30-ig lehet váltani.

3. 24 órás horgászat: A 24 órás horgászat a horgászat tényleges megkezdésétől számolódik, hossza értelemszerűen 24 óra. 48 órás hossza 48 óra, 72 órás illetve 96 órás ugyan így.

III. Fajlagos tilalmi időszakok:

A fajlagos tilalmi időszakok azonosak az országos szabályozással. Ez alól kivétel a ponty és a harcsa, amelyeknél visszavonásig nincs tilalmi időszak.

IV. Fajlagos tilalmi mérettartományok:

A fajlagos tilalmi mérettartományok azonosak az országos szabályozással.

2021 évben compó nem vihető el!!!

V. Az etetés főbb szabályai

1. Etetés eszközei:

1.1. Etetőhajó és csónakos etetés: A partról történő (csúzlis, stb.) etetés mellett etetőhajó használata is megengedett más horgászok zavarása nélkül! Csónakkal rendelkező horgásztársak etetésre használhatják a csónakot más horgászok zavarása nélkül.

2. Az etetés mennyisége:

A Kétbodonyi tó vízminősége országos viszonylatban is kiváló. A vízminőség és a vízi életközösség védelme érdekében az etetés szabályai az alábbiak: bojli 1 kg/24 óra/bot .

VI. Horgászati módszerek és eszközök:

A tavon az összes Magyarországon engedélyezett horgászmódszer megengedett (pl. fenekezés, úszózás, pergetés, stb.). Bojlis horgászatra külön szabályokat írt elő a vezetőség. Botonként maximum két horog megengedett. „1X1-es” kishal merítő háló használatát nem tiltjuk, a hálóhasználat alatt horgászbotot nem kell kivenni a vízből. Vágóhorog használata szigorúan tilos!

1. Horgászat partról: A partról történő horgászat elsősorban stégek igénybevételével történik, egy parti horgászhely van a mozgáskorlátozottak számára. A készség bedobásának és a behordásának irányát a stég szélessége adja meg (mindenki maga elé horgászik). A stégek (maga a felépítmény) és stégrészek a tagok, vagy az egyesület tulajdonában vannak. A stégeket a napijegyes horgászok korlátozás nélkül használhatják oly módon, hogy a horgászat megkezdése előtt a halőrháznál érdeklődhetnek az üres horgászállásokról. Stég (rész) tulajdonosok illetve használók előre jelezhetik a halőr felé (Tel: +36/30/665-3282), - érkezési és tervezett elhagyási időpontok pontos megjelölésével-, ha egy adott napon használni kívánják a stéget, aki a halőrháznál található nyilvános stégnyilvántartásba bevezeti a tiltást arra az időszakra. Ebben az esetben más nem használhatja a stéget (stég részt). Napijegyes horgászt a kijelölt stégről elküldeni nem lehet. A horgászfelszerelés bejuttatása kishajóval megengedett – mások zavarása nélkül.

2. Horgászat csónakból: Csónakból történő horgászat csak az arra kijelölt területen belül lehetséges, maximum két fő számára csónakonként. A kijelölt területre való kijutást és beérkezést a stéges horgászok zavarása nélkül kell megoldani. A csónak kötelező felszerelése a mentőmellény(ek), a csáklya, a kötél és éjszaka a világító berendezés. A csónak hajtását evezővel, vagy elektromos motorral lehet megoldani, robbanómotor használata nem megengedett! Csónakos horgászat helyszíne a tó Szentei oldala és a dőlő bóják közötti terület, ahol egyszerre 6 csónak tartózkodhat. A kijelölt szakasz megtekinthető a halőrháznál található hirdetménytáblán. Éjszakai csónakos horgászat a tavon nem lehetséges! A csónakot mindenki saját felelősségére használhatja, vigyázva a saját és mások testi épségére.

VII. Halőrzés, halvédelem és haljelölés:

1. Halőrzés: A halőrzést hivatalos- és un. társadalmi/tagsági halőrök látják el. Az ellenőrzés szempontjából a halőrök státusza mellékes, az általános horgászrend szerint járnak el, kéréseiknek megfelelően kell eljárni a horgászoknak (fogási naplók, kötelező horgászati kellékek, a fogott halak, stb. bemutatása). A halőrök ellenőri státuszukra utaló jelzést viselnek. Horgászat kezdetekor a regisztrációs könyvbe be kell iratkozni, befejezésekor a fogott halat be kell mutatni a halőrnek és a regisztrációs könyvből – a fogás bejegyzése mellett – ki kell jelentkezni. A halak bemutatásának elmulasztása kizárást/feljelentést vonhat maga után. A halastó területén kamerarendszer kerül kiépítésre, a kamerák használatáról, illetve a felvételek rögzítéséről táblák tájékoztatnak.

2. Halvédelem: A halak védelmében halmatrac és szájfertőtlenítő spray használata kötelező (stégenként 1 db elégséges). Amennyiben a horgász nem rendelkezik ilyen eszközzel (valamint hosszmérő eszközzel) a horgászat megtagadható tőle. Matrac és egyéb kötelező kiegészítő eszközök a halőrháznál bérelhetők, illetve megvásárolhatók. Élőhalas horgászatnál a csalihal kíméletes feltűzését kérjük. Hármas horog használata rablóhalas horgászatnál nem tiltott, de nem ajánlott a halak védelmében. A halak kimerítése (szákolása), valamint átmeneti tárolása csak megfelelő méretű és minőségű tárolóban lehetséges. A halak visszahelyezése a tóba csak kíméletes módon lehetséges, a halak kíméletlen „visszadobása” kerülendő.

3. Haljelölés: Tavunkon a 10 kg feletti súllyal rendelkező pontyokat jelöljük, melyet a halat kifogó horgász végez. A kifogott halat a vízben, biztonságos tárolást lehetővé tévő eszközben kell tárolni a jelölő halőr megérkezéséig. A jelölt halakat a tag, vagy a napijegyes horgász is lefényképezheti, de a fényképet az egyesület részére is meg kell küldeni. Az egyesület a fényképet a fogás adataival kiegészítve korlátozás nélkül közzéteheti. Jelölt hal fogása esetén a jelölés számát is fel kell írni!

VIII. Haltelepítés:

A haltelepítések időpontjáról előre értesítjük a tagságot (honlap, közösségi oldal, hirdetménytábla útján). A telepítésen, melyről minden esetben felvétel készül, bárki részt vehet. A halállomány védelmében a telepítéseket követően két napos általános horgászati tilalmat rendelhet el az elnökség. A horgászat megkezdésének ideje a telepítést követő harmadik nap napkelte.

IX. Biztonsági követelmények:

A tavat és annak partját (ide értve a stégeket, valamint azok bejáróit), a parti utakat a kijelölt pihenőket, valamint a telepített mobil illemhelyeket mindenki saját felelősségére használhatja! Szürkülettől hajnalig (világosodásig) a stégek kivilágítása kötelező. Gyermekek (16 év alatt) csak szülői, gondviselői felügyelet mellett tartózkodhatnak a tónál. Az éjszakai - felügyelet mellett történő - tartózkodás nem tiltott számukra, de a szülő/gondviselő teljes felelősséggel tartozik a gyermek iránt. Az egyesület bármilyen balesetből származó sérülés esetén kizárja felelősségét.

X. Környezet és természetvédelem:

1. Környezetünk védelme: Minden horgász, kísérő és kiránduló köteles megtartani a környezetvédelem írott és íratlan szabályait. A szemetet – különös tekintettel a horgászzsinórra, ólomra és egyéb veszélyes hulladékra – köteles összegyűjteni és a halőrháznál található szemétlerakó helyre a tó területéről kihozni A szemetelés súlyos büntetést von maga után. Megköszönjük segítségét azon horgásztársainknak, akik a szemetüket összegyűjtve távozásukkor elviszik. A tópart egyes részei kerültek kijelölésre nagyobb létszámú csoportok időszakos fogadására. Mind a kijelölt területeken, mind a stégek környékén, a csónakokban a horgászhoz méltó magatartás követendő, mások zavarása kerülendő.

2. Természetvédelem: A tó és környezete számos védett és védendő állat-és növényfajnak ad otthont, védelmük mindenki számára kötelező. A természetvédelmi előírások betartása alapvető elvárás az egyesület tagjaival, a napijegyes horgászokkal és a horgászok kísérőivel, a kirándulókkal szemben. A környezetkárosítást különös súllyal kezeli az elnökség. A vízinövények, a parti sáv növényei, valamint a galériaerdő és bokros bármilyen mértékű ritkítása csak az elnökség engedélyével lehetséges! Tűzrakás csak az arra kijelölt helyen lehetséges.

Sikeres horgászatot és kellemes időtöltést kíván a Kétbodonyi Horgászegyesület elnöksége!

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!